Aktivan odmor

TURIJA- mesto koje ne treba zaobići

Hotel i restoran Hunting House u Turiji

Jedno od najstarijih vojvođanskih sela spominje se prvi put put daleke 1426. godine. Prva škola je osnovana 1730., prva crkva sagrađena 1750., prve pozorišne predstave počele su 1866. godine. 

Turija se nalazi u opštini Srbobran u Južnobačkom okrugu. Od Novog Sada je deli 36 km, a od aerodroma u Beogradu svega 85 km.

Nalazi se na mestu gde se Beljanska bara i reka Krivaja ulivaju u Veliki bački kanal. Zbog specifičnog geografskog položaja, ovo mesto je prava prirodna eko oaza. 

Park prirode Beljanska bara

Beljanska bara je 2013. godine proglašena za zaštićeno područje III kategorije. Dugačka je 39km i retko je prirodno dobro koje je sačuvalo nekadašnji izgled vodenog toka tipičnog za ovaj deo Vojvodine. 

Stanište je retkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta. 23 vrste ribe su izabrale Beljansku baru za svoje stanište, sedam vrsta vodozemaca, dve vrste gmizavaca i čak 136 vrsta ptica. 

Beljanska bara Turija

Biciklizam stazama Vojvodine

Bicilistička staza

Biciklistička staza 

iznajmljivanje bickili

Gostima hotela smo obezbedili besplatno iznajmljivanje bicikli, i za naše najmlađe. 

Biciklistička staza duga 5km prostire se uz samu obalu prirodnog vodenog parka. Ljubitelji prirode će zaista uživati u ovoj, još uvek netaknutoj prirodnoj oazi za koju se nadamo da će tako i ostati.

Udahnite duboko i oslušnite tišinu prirode, odmorite se od gradske buke i gužve i učinite već danas nešto za svoju dušu, um i telo.


Posmatranje ptica

U ovoj prirodnoj oazi zabeležen je veliki broj čaplji, naročito purpurne čaplje , patke njorke, kao i malog vranca, koje se nalaze na Svetskoj Crvenoj listi. Primećene su i jedinke modrovoljke, veoma retke vrste, koje u Srbiji ima 100-150 parova. Ukupno je registrovano 136 vrsta ptica od kojih su mnoge značajne za zaštitu u nacionalnim i međunarodnim razmerama.

Za posmatranje ptica ne trebaju Vam posebni vremenski uslovi, samo volja i znatiželja da bolje upoznate naše komšije.

Purpurna čaplja

Vožnja čamcem i pecanje

Turija most
vožnja čamcem kroz Turiju

Tim Hunting House hotela stoji Vam na raspolaganju za sve upite i dodatne informacije u vezi iznajmljivanja čamaca, štapova za pecanja, kao i mesta koje ne smete zaobići dolaskom u našu vojvođansku oazu.